Заплахи от отвлечено момиче стреснали двама насилници

Гостуване при роднини се оказало с кошмарен край за 17-годишна девойка от Полско Косово, която била натикана в кола и отвлечена от двама младежи, след което единият опитал да мърсува с нея.
Случаят е от 23 април в Бяла, а сочените за похитители младежи, на 20 и 18 години, бяха задържани за постоянно в ареста 4 дена по-късно. 
Момичето отишло да се види с братовчед си в Бяла, където по-късно се озовали и двамата насилници. По някое време то решило да се прибира и се сбогувало с роднините, но малко след нея тръгнали и момчетата, които я настигнали, хвърлили я в кола и я закарали в района на Беленската гора. В автомобила били още двама непълнолетни, които присъствали на екшъна.
Щом 18-годишният Ж.Й. се опитал да насили сексуално тийнейджърката, тя започнала да го блъска и да сипе заплахи, че ще ги издаде за стореното. Тогава младежите се стреснали какви ги вършат и взели разумното решение да спрат. Въпреки това двамата бяха обвинени в отвличане, а по-наглият ще отговаря и за опит за блудство. За стореното всеки от тях може да бъде осъден на затвор между 7 и 15 години. 
Младежите са категорични, че нямат вина за случая, а са попаднали на неподходящото място в неподходящото време. Според Окръжния съд на първа инстанция обаче това далеч не е така и те трябва да чакат присъда в ареста, тъй като в противен случай могат да се укрият или да извършат други престъпления, затова ги задържа за постоянно, но те могат да обжалват мерките си.