Шестима пешеходци на косъм от удара в колата на Милен Цветков (ВИДЕО)

адри от охранителна камера в района на булевард „Черни връх“ показва момента на катастрофата, при която 22-годишения Кристиан се врязва в спрялата кола на червен светофар на журналиста Милен Цветков и го отнася 20 метра навътре в кръстовището. При жестокия фатален удар шестима пешеходци, пресичащи в този момента на зелен светофар, се разминават на косъм със смъртта.

 

 

Това е моментът на катастрофата с Милен Цветков… предопреждавам. Обърнете внимание, още колко хора можеше да затрие това дрогирано дете. Пешеходците изкараха голям късмет…

Публикувахте от Georgi Marinchev в Вторник, 21 април 2020 г.

Камерата записва катастрофата, станала на 19 април – Великден, в 18:03:49 часа.

От Бърза помощ на няколко пъти съобщиха, че сигналът е подаден в 18:16 часа, а 6 минути по-късно на мястото на инцидента е пристигнала линейката.

От вътрешното министерство съобщиха, че катастрофата е станала около 18 часа.

На видео кадрите се вижда още как седми пешеходец преминава през пътеката буквално няколко секунди преди зловещия удар на „Ауди“-то в колата на журналиста.

Вижда се, че джипът на 22-годишия се врязва с много силна скорост в спрялата на светофара кола на Цветков.

Кадрите от охранителна камера в района, разпространени в социалната мрежа Фейсбук, може да видите тук: https://www.facebook.com/gmarinchev/videos/3403387769676052/

За фаталната катастрофа, причинила смъртта на Милен Цветков в ареста са четирима души, задържани до 24 часа.

За волана на джипа „Ауди“ е седял 22-годишният Кристиан Николов под въздействието на наркотици. В ареста са още неговата майка – изпълнителен директор на „Винпром – Карнобат”, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги и приятелката на шофьора 21-годишната Симона Цветкова. Георги и Симона избягаха от мястото на инцидента веднага след него, но сега са задържани.

В сряда прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан. От държавното обвинение ще мотивират искането с опасност, че ако е на свобода Кристиан Николов може да извърши друго престъпление и да се укрие.

На майката на младия мъж, Десислава Пешева, ще бъде повдигнато обвинение за това, че предоставила автомобил на дрогирания си син. Започва и пълна проверка на фирмите, в които тя участва.