Образователният формат „С БНТ на училище“ вече има и вайбър

Образователният формат „С БНТ на училище“ вече има и вайбър канал и така учители, родители и ученици ще получават актуална информация за уроците и ще следят програмата с часовете и предметите по БНТ2 и БНТ4. Чрез него ще могат да се гледат и повторения на пропуснати уроци. Инициативата е на БНТ и Rakuten Viber в България и е в подкрепа на дистанционното обучение чрез ефира на обществената телевизия. Ще бъдат споделяни и линкове към видео уроците, образователни клипове и филми за различните класове и възрасти. Актуална информация за излъчванията и клипове с уроците са качени на сайта на БНТ и във вайбър общността „С БНТ на училище“. 
„Кампанията „С БНТ на училище“ до момента е достигнала до 900 000 зрители на възраст над 4 години, от които 315 088 са домакинства с родители на дете на възраст до 13 години. Предвид широкия обхват на мобилното приложение в България, вярвам, че с общите усилия ще доближим тв уроците до родители, учители и ученици“, казва генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. 
„Общуването в чат е естествена форма на комуникация за учениците днес, а родители и учители могат лесно да организират ежедневните задачи, спазвайки всички препоръки за безопасност. С уроците на БНТ заедно ще продължим и надградим подкрепата за учителите и учениците в е-обучението им“, допълват от българския екип на Rakuten Viber.