Пристанището прави паркинг за 60 камиона заради опашките на Дунав мост

Новият паркинг с капацитет за около 60 камиона в района на „Пристанищна инфраструктура“ на бул. „Тутракан“ ще бъде готов до средната на идната седмица. Очакванията са след като временната площадка заработи, опашките от тежкотоварни автомобили на Дунав мост да намалеят с около 1,5 км.
Идеята за новия паркинг е на областния управител Галин Григоров, който заедно със заместника си Валентин Колев вчера огледа на какъв етап e изграждането му. Мярката е временна и се налага заради изключително интензивния трафик в последните седмици. Това се дължи и на факта, че в страните от Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили, а по границата ни с Румъния от тази сряда има само два гранично-контролно пропускателни пункта за транзитния трафик - при Русе и Видин. 
Както е известно, има създадена организация с областната дирекция на МВР и при необходимост камионите могат да бъдат спирани в Южна и Централна България. В краен случай тировете могат да изчакват и в района на община Бяла. Областният управител благодари за оказаната подкрепа на директора на „Пристанищна инфраструктура“ в Русе Стоян Христов.