И жителите на Бъзън останаха без банкомат

Освен Червена вода, още едно русенско село - Бъзън, остана без банкомат, а това изключително много затруднява жителите му. Те споделиха за проблема с общинския съветник от ГЕРБ Алисе Муртезова, която имаше приемен ден в пенсионерския клуб в селото. Хората от Бъзън, както и жителите на Червена вода са принудени да пътуват до Русе, за да теглят пари при нужда. Бъзънчани поискаха ремонт на натоварената улица „Бачо Киро“ и на тротоарите в селото, като засегнаха и здравни теми, а срещата им с Муртезова продължи над два часа.
Общинският съветник посети и читалище „Светлина 1927“, където със секретаря и библиотекарката Гюнер Махмуд обсъдиха изявите на художествените самодейци в селото. За четирите постоянни певчески групи, които са носители на десетки златни медали, е нужно да се купи музикална уредба.
Алисе Муртезова и колегата й д-р Кристиян Иванов ще имат приемна на 16 март от 10 до 12 часа в офиса на ул. „Църковна независимост“ 33. Желаещите да се срещнат и разговарят с тях могат да се запишат предварително на тел.: 0899875101.