Открит урок по родолюбие в русенската детска градина "Слънце"

На 18 февруари 2020 г. от 11 ч. бъдещите първокласници от детска градина „Слънце“ ще представят иновативен открит урок по родолюбие, посветен на 147 години от гибелта на Васил Левски и 142 години от Освобождението на Русе. Инициативата се провежда от 17 години насам и се осъществява с подкрепата на Народно читалище „Христо Ботев - 1908“, Клуб „Традиция“ и Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. За  пореден път урокът ще е съчетан и със средствата на дигиталното представяне на образа на Апостола на свободата.

Благодарение на членовете на клуб „Традиция“ децата ще се докоснат до револвер подобен на този, който е носил Васил Левски, до тефтерчето му, а също така ще видят униформи и друго въоръжение от времето на Национално-освободителното движение и Руско-турската освободителна война.

Урокът ще бъде съпътстван от следните инициативи: тематични изложби, посветени на живота и делото на Васил Левски; постерна експозиция „Памет, без която не можем“ (подготвена от настоятелството на Народно читалище „Христо Ботев - 1908“); Комиксите за деца „Апостолът в премеждие“ и „Неуловимият“; Книжки от патриотична поредица за деца „Аз съм българче“; Спортна състезания „Лъвски скок“  и др.