Двама приятели от елитна гимназия си вдигали адреналина с пробутване на фалшиви столевки

Двама ученици в десети и единайсти клас в елитна русенска гимназия се провалили шумно по детски наивно замисления си начин да изкарат лесни пари.
В края на миналата година продавач в павилион за вестници и лотарийни билети в широкия център на Русе на два пъти откликнал на учтивите молби на две момчета да им развали по една столевка, но при ревизия станало ясно, че е измамен с усмивка. Когато същите младежи дошли за трети път със 100 лева нацяло, чичкото ги огледал внимателно, след това ги изгонил и подал сигнал в полицията.
Пласьорите на ментетата били задържани в понеделник. Оказало се, че са се снабдили с тях от мъж, който ги изработвал на ксерокс от един и същ оригинал и с еднакви серийни номера по поръчка за реклама. Имитациите били с много лошо качество и още от пръв поглед си личало, че не са истински, поради което той не предполагал, че някой може да злоупотреби с тях. Момчетата обаче успели да ги превърнат в истински пари, каквито впрочем не им липсвали, тъй като получавали достатъчно джобни от родителите си. Но им липсвал адреналин.
Учениците са докладвани на директора на гимназията и са предадени на Комисията за борба с детската престъпност.
Във връзка със зачестилите престъпления, извършени от деца, във вторник началникът на Първо РПУ Пламен Първанов е организирал среща с всички директори на учебните заведения на територията на районното управление. Наред с обсъжданите въпроси Първанов е обърнал внимание за затягане на дисциплината, за да не се допускат инциденти като този, като нападението на букмейкърски пункт от две 17-годишни момчета на 10 януари или пък като набезите на момичешката банда, която направи четири обира на фризьорски салони в центъра на Русе в една вечер през декември.