Бабово стяга отдалеч празника на ракията и зелевата чорба

Петия поред фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“ подготвя читалище „Никола Вапцаров“ в село Бабово. На 22 февруари в 11 часа на площада пред читалището ще започне веселбата, която събира гости и участници от различни краища. 
Всички желаещи могат да се включат в традиционните конкурси по време на празника. Изкусните кулинари и майстори на ракиените еликсири могат да спечелят титлата в състезанията „Най-вкусна зелева чорба“, „Най-блага греяна ракия“ и „Най-автентична старовремска софра“. С интерес се очаква и изборът на „Най-напет юнак“ и „Най-лична мома“.
Ще бъде спазена и една друга традиция на апетитния бабовски празник: отново сред най-личните гости ще бъде Юнашкият тиган от Копривщица, който неизменно предизвиква огромен интерес. Този път шеф Ангел Ангелов ще приготви гастрономическа изненада със зелева чорба по рецепта, завещана от Баба Ханджийка. Всички участници и гости на празника ще имат възможност да дегустират както от гозбата в тигана-гигант, така и от другите представени ракиени и зелеви съблазни. Всичко това ще бъде гарнирано с много песни, танци и веселба, обещават организаторите.