Русенци засаждат Коледна гора с живи елхички след празниците

Живите елхи, закупени от русенци за празниците, ще могат да заживеят втори живот. Това ще стане благодарение на инициативата „Коледна гора“ на членовете на фейсбук групите „За чисти въздух и вода в Русе“ и „Обществен съвет Русе“ и с подкрепата на общината. 
От общината посочват местата, където ще се засаждат коледните дръвчета: Парка на възрожденците, ул. „Шипка“, ул.“Ради Иванов“, бул.“Гоце Делчев“, бул. „България“ - средна ивица и скат, както и пътен възел „Липник“. За удобство местата са отбелязани на карта на адрес https://www.google.com/maps. 
Засаждането трябва да стане, след като зимните студове приключат и почвата се отпусне, съветват от общината. Дотогава русенци могат да оставят елхичките в контейнерите, в които са купени, като ги изнесат на балкона или в градината. Ако е много студено, не е нужно да ги поливате, а ако времето е топло, добавяйте малко вода веднъж на 2-3 седмици, гласят съветите.
Организаторите на акцията поемат грижата да съобщят, когато бъде уточнена дата за едновременно засаждане на коледните елхички.