Неплатени глоби от КАТ пратиха шофьор в затвора

Рецидивист на пътя, многократно засичан в нарушения и наказван за погазване на правилата, отива в затвора, след като нахалството му преляло чашата. Водачът натрупал пъстра палитра от актове и фишове и заради това от КАТ прибегнали до крайната драстична мярка - да му вземат книжката с обяснението, че ще си я получи обратно, след като си изчисти задълженията. Той платил няколко от глобите, но му останали непогасени 420 лева по 4 акта и 2 електронни фиша за превишена скорост. Затова книжката му не била върната. Въпреки това обаче шофьорът не се посвенил отново да седне зад волана. Така на 30 март тази година попаднал в полезрението на пътен патрул и бил спрян за проверка, докато управлявал „Ауди А3“ по ул.“Борисова“.
Справка в регистрите веднага показала натрупаните провинения на водача и отнетата със заповед от 2 февруари книжка. Отделно той изглеждал доста съмнително - твърде превъзбуден, което породило подозрения, че може да е дрогиран. Затова униформените поискали да го тестват за употреба на наркотици, но той категорично отказал. 
За безочливото си поведение мъжът стигна до съд, а магистратите на първа инстанция не проявиха благосклонност към него, напротив - приложиха закона сурово. Посочено бе, че той е 5 пъти осъждан досега и има камара засичани нарушения. Това, че е баща на дете и е освидетелстван с 16% инвалидност от ТЕЛК, не му е пречило нито да влиза в затвора, нито да действа безразсъдно, като върши престъпления. Затова Районният съд го наказа с 8 месеца строг затвор, но присъдата може да се обжалва.