„Дунав“ удържа само едно полувреме срещу „Берое“

"Дунав" изигра базхаберен мач срещу "Берое" и логично отнесе загуба с 0:3. Според показаното през първото полувреме не изглеждаше, че русенският отбор ще претърпи толкова тежко домакинско поражение, но поредица от глупави грешки донесоха победата на, нека да признаем, по-класния, по-спокоен и с по-ясен игрови план отбор на гостите.
След 0:0 на почивката началото на кошмара бе поставено от съдията Георги Иванов. Той не маркира очевидна игра с ръка на Александър Цветков, който веднага подаде на Мартин Камбуров и "пенсионерът" излезе сам срещу Макенджиев - 0:1. После Рубен Бригидо изсипа една топка отляво, Мартин Ковачев се опита да я изчисти с глава, ала тя попадна на крака на Ибрахим Конте - 0:2. Пак Конте направи 0:3, след като бе изведен съвсем сам срещу русенския вратар.
Активът на футболистите от "Дунав" пред първото полувреме бяха два изстрела на Мартин Костадинов. Работата на отбора след почивката бяха няколко въздушни борби на Ахмед Ахмедов в наказателното поле на "Берое".
С две думи - дунавци изиграха слаб мач без никаква мощ и идея в атака. И ако тежкото финансово положение на отбора е голяма част от извинението за неприятната загуба у дома, то и с просто око се видя, че ако този отбор ще се бори за оставане в Ефбет Лига, може да го направи само с по-добри попълнения във всички зони. Но на фона с финансите тази тема просто няма как да бъде обсъждана сега.
"Дунав": Благой Макенджиев, Диян Димов, Мартин Ковачев, Любен Николов, Александър Исаевски, Ивайло Лазаров, Фернандо Кавалканте, Михаил Милчев, Мартин Костадинов, Ахмед Ахмедов, Стефан Христов /Щерев/.