Момиче изведено от многодетно семейство заради системен тормоз

Сигнал, подаден на Националната телефонна линия за деца, предизвикал проверка на социалните служби в дома, в който живее семейство в Две могили. Сигналът, подаден от съседи, бил за психическо и физическо насилие над дете, съобщи вчера главният експерт в регионалната дирекция "Социално подпомагане" Снежана Георгиева. 
Случаят е разгледан много внимателно и е станал причина за свикване на втора среща по тъй наречения координационен механизъм - начина за реакция при деца жертви на насилие или изложени на риск. Беше преценено, че най-доброто решение е детето да бъде настанено в звено "Майка и бебе" на сдружение "Слънчо" в Русе, каза Георгиева. Момичето, което е на 15 години, ще остане там през следващите 6 месеца, уточни тя. 
По непотвърдени данни става въпрос за едно от децата в многодетно русенско семейство, което след многобройни премествания в различни жилища на различни адреси сега обитава поредния предоставен от добри хора дом в близкото до Русе градче. Според социалните засега многолюдната фамилия се справяла с битието си, като по-малките деца ходят на детска градина в Русе, а по-големите - на училище също в областния град.