Уплашен за книжката си румънец си докара дело за подкуп на полицаи

Уплашен да не загуби шофьорската си книжка румънец предложи подкуп на полицаи, но си навлече неприятности, които никога няма да забрави.
В понеделник около 11 часа екип на КАТ вижда румънски "Мерцедес Спринтер", който изпреварва друг автомобил в посока Бяла, като пресича непрекъснатата осева линия.
Униформените спират водача и му искат документите за проверка. 48-годишният румънец представя талона за регистрация на буса, пътна застраховка и личната си карта, но не показва шофьорската си книжка. След като го питат има ли документ за правоспособност, мъжът отива до мерцедеса и носи свидетелството с 50-левова банкнота в него. След това наяве се сбъдва един от най-лошите му кошмари. Вместо да махнат с ръка и да го пуснат, полицаите докладвали за инцидента и оперативната група от управлението в Две могили го задържа. 
Впоследствие се разбира, че румънецът е станал жертва на страха си да не остане без книжка, каквото е наказанието в родината му за такова нарушение. Затова решил да се "откупи", без да знае, че у нас за пресичане на непрекъснатата линия щеше да получи само глоба, която при това можеше и да не плати, както правят почти всички негови сънародници.
Румънецът е вкаран в ареста за 72 часа и ще бъде съден.