2 години условно за пометен на пешеходна пътека старец

Условна присъда чу моторист без книжка, който още през 2015 година, прясно навършил пълнолетие, станал причина за фатален удар, след който загинал 88-годишен пешеходец.
Предаденият на съд за тежката катастрофа Венцислав А. предпочете делото срещу него да се гледа по съкратената процедура, призна фактите, в които е обвинен, и си осигури облекчена присъда. 
Младежът, който работи като автомонтьор, вече бил засичан и санкциониран да шофира без книжка, но на 26 септември 2015 година го застигнала по-тежка беда - около 19 часа връхлетял с мотор "Сузуки", за чието управление нямал категория, пресичащия на пешеходна пътека на кръстовището на бул."Христо Ботев" с бул."Васил Левски" 88-годишен Стефан Р. Първоначално пометеният дядо се оказал с фрактура на таза, но по-късно издъхал. 
Съдът на първа инстанция прецени, че справедливото наказание за младия монтьор е 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Отне му и шофьорската книжка с вече придобита категория и за управиление на мотор за срок от 2 години. Присъдата може да се обжалва.