Играч на мача? Изборът е лесен - всички момчета на Людмил Киров

Румънецът Клаудио Кешеру, автор на гола във вратата на "Дунав", бе избран за играч на мача. Той получи 38.46 процента от гласовете на читателите на сайта "Гонг". Втори с 15.38 бе поставен централният нападател на русенския тим Ахмед Ахмедов, пред когото се откриха три добри голови положения. Свилен Щерев, Благой Макенджиев и Диян Димов бяха другите играчи на "Дунав", които заслужиха "точки" от феновете.
През 80-те години старши треньор на русенския отбор за кратко бе бившият наставник на ЦСКА Никола Ковачев-Тулата. Когато го попитали след тежък мач как вижда идеалната единайсеторка, той започнал с името на Васко Симеонов - от 1 до номер 11. Васко - вратар, Васко - защитник, Васко - халф, Васко - нападател. Заради характера и сърцето на десния бек.  
Та точно заради тази храброст и раздаване всички футболисти на Людмил Киров заслужаваха да са играчът на мача - като се почне с Благой Макенджиев и се стигне до Стефан Христов. Знаеха, че няма как да се надиграват със селекцията на "Лудогорец", но се опитаха да направят. И в немалко случаи успяваха.
На вратата бе един спокоен и хладнокръвен Макенджиев, защитниците с Мишо Милчев, Любен Николов, Росен Колев, Самуил Инкоом и Александър Исаевски си помагаха солидно, халфовете Диян Димов, Свилен Щерев и Ивайло Лазаров се скъса от тичане, Ахмед Ахмедов и Стефан Христов бяха трън в лудогорската отбрана.
Специално трябва да се отбележи умната игра на Любен Николов и Росен Колев, които стабилизираха отбраната. Вече няма никакво съмнение, че са далеч по-добрият вариант от освободените централни защитници Илия Мунин и Георги Динков. 
В атака Ахмедов даде всичко, но накрая пак го натисна умората. На Стефан Христов пък все нещо мъничко не му достигаше - я последният му пас не се получи, я ще изпусне контрола на топката в последния момент.
Голямата новина от този мач е, че "Дунав" игра като отбор и то на фона с надвисналите над клуба черни облаци. Феновете на тима могат да се гордеят с тези момчета.