Диян Димов: Притеснени сме, но трябва да защитим авторитета на клуба

Футболистът на „Дунав“ Диян Димов навърши вчера 34 години. От 2013 година досега рожбата на клуба има 151 мача със светлосинята фланелка. В друг, по-ранен период, невероятно работливият и всеотдаен халф е с още 22 срещи. Не броим мачовете му, когато отборът бе в аматьорския футбол. 

- Дияне, честит празник!
- Благодаря!
- Не взе участие в мача срещу ЦСКА 1948. Успя ли да отдъхнеш?
- Мисля, че се намирам в добро състояние. Старши треньорът прецени да не играя в София. 
- Какво да очакваме от мача с "Лудогорец"?
- Всички знаят срещу какъв отбор ще играем в неделя. Много ми се иска да видя повече публика. Тя ще ни помогне много. Ще се борим с всички сили. Дано да измъкнем нещо. 
- През ден се пише и говори, че президентът на клуба д-р Симеонов възнамерява да се оттегли. Как тази неприятна перспектива се отразява на теб и съотборниците ти?
- Не може да не ни влияе. Момчетата са притеснени. Всеки има семейство, деца, всеки се пита какъв ще е утрешният ден. И ние четем, и ние слушаме. Реално обаче г-н Симеонов не ни е казвал директно, че ще си тръгне и че няма да остане в клуба. Много се надяваме, че "Дунав" няма да има съдбата на някои други отбори. Сега е моментът русенската общественост и бизнесът да подкрепят клуба. Ако се абстрахираме от това, което се пише и говори, мисля, че ще съберем сили и че ще дадем всичко според възможностите си в мача срещу "Лудогорец".