Кметовете на шест села ясни преди изборите

Резултатите от изборите в шест села в Русенска област са ясни месец преди вота, а имената на кметовете, които ще управляват, се знаят отсега. Причината е, че тези села са само с един кандидат за кметското място. Това става ясно след направена справка в регистрираните листи в общинските избирателни комисии. Бъдещите кметове в Дряновец, Помен, Долна Студена, Бабово, Красен и Сваленик са почти сигурни преди изборния ден, тъй като вариантите да не бъдат избрани, са малко вероятни. 
Единственият кандидат за поста в беленското село Дряновец е сегашният кмет Тихомир Йорданов от ГЕРБ. Изборът е ясен и в двемогилското село Помен, където ще продължи да управлява Сетвийе Имамова от ДПС. В община Иваново има две населени места с по една кандидатура - Красен, където за поста ще се бори сегашната кметица Йорданка Чурова от ГЕРБ, и в Сваленик - Николай Димков от ГЕРБ. В община Ценово също има село с вече ясен кмет и това е Долна Студена, където и сега управлява Николай Николов от ГЕРБ. В бюлетината за кмет на сливополското Бабово също ще има само един кандидат и това е Пламен Пенков от ГЕРБ. 
Според закона за местните избори избран за кмет е кандидатът, получил повече от половината от действителните гласове. Това означава, че има малка вероятност някой от единствените кандидати да не бъде избран.