Банкиса викнал на помощ Кренвирша при кражба на телевизор за „Теленор“

Четири години строг затвор е наказанието на рецидивист, който се поблазнил от оставен в кола голям телевизор и решил да си го вземе. Тъй като обаче бил много тежък, на помощ му се притекъл случайно срещнат приятел.
Случаят е още от 13 ноември 2015 година, когато известният като Банкиса крадец се размотавал в центъра. Към 11.20 часа минал край кръстовището на "Фердинанд" и "Райко Даскалов", където се натъкнал на паркиран автомобил "Опел", между чиито предни и задни седалки бил разположен телевизор "Самсунг". Огледал се и отключил колата, която за негов късмет нямала аларма. Разбрал обаче, че няма да успее да го носи сам и докато умувал какво да прави, видял на отсрещния тротоар свой познат с велосипед с прякор Кренвирша. Извикал го да удари едно рамо като обещал почерпка и така с дружни усилия двамата отнесли плячката за 1350 лева.
Оказало се, че обраният е куриер, който разнасял пратки, а въпросният телевизор трябвало да бъде доставен на "Теленор".
Пред съда рецидивистът обясни, че въобще не бил извършил кражба, а случайно се натъкнал на телевизора и знаел, че той бил предназначен за бившата съпруга на неговия приятел Кренвирша. Затова сам решил да влезе в ролята на куриер и да й го достави.
Номерът естествено не мина и съдът го наказа с 4 години строг затвор. Присъдата може да се обжалва.