Ловци на тен смайват всеки ден туристите от круизните кораби

Десетилетия наред русенци се оплакват, че нямат плаж на брега на Дунава. Ентусиазирани поклонници на слънчевия загар са решили този проблем - постилат кърпи направо на бетоновата пътека до металната ограда. Събирачите на шоколадов тен ни най-малко не се притесняват, че правят своите слънчеви бани точно под прозорците на акостиралите под оградата круизни кораби с десетки западни пътешественици. Австрийци и германци сащисано извръщат глави, като слизат на брега, за да не смущават с поглед разголените плажуващи. 
В редакцията на "Утро" вече няколко пъти се обаждат читатели, които настояват да се направи забележка на разположилите се на пътеката полуголи възрастни. Едва ли точно това трябва да е първото впечатление, което получават чуждите туристи от нашия град и нашата страна, казват възмутените читатели. Не стига, че цялата кейова ивица е превърната в строителна площадка, ами и не съвсем естетичната гледка с "плажа" допълнително ги смайва. И то не положително. 
Все някакво приличие трябва да се спазва, напомнят стари русчуклии. Че както е тръгнало, така някои могат да налягат с хавлиите и пред шадравана пред Съдебната палата...