Детска площадка превърната в сборище на шумни младежи

Най-новата детска площадка на ул."Борисова" срещу блоковете "Дебелянов" и "Некрасов" е превърната в сборище на шумни младежи, биха тревога вчера в редакцията хора от жилищните сгради, които не могат да си почиват от викове и музика до среднощ.
По думите им всеки ден след 15 часа в беседката на площадката се настанява група от момичета и момчета на по 15-16 години, които чоплят слънчогледови семки и плюят по земята. Пият минерална вода и енергийни напитки, хвърлят празните бутилки и кенчета на площадката, люлеят се на двете люлки, поставени за малките деца от квартала. 
В четвъртък им направих забележка, но те изобщо не реагираха, направиха се, че не ме чуват, и продължиха да плюят обелките от семките по земята, каза жена от бл."Дебелянов".
Нейна съседка от "Некрасов" допълни, че вечер в беседката се настаняват по-големи младежи, до късно през нощта пият бира, пушат цигари, а може би и марихуана, говорят на висок глас и пускат музика, която отеква в нощната тишина. На сутринта площадката е зарината с празни бирени бутилки, фасове и опаковки от ядки, солети и други мезета за бирата.
На практика изобщо не можем да почиваме - в ранния следобед ни пречат тийнейджърите, вечер данданията продължават големите момчета и момичета, които говорят глупости на висок глас и се кикотят, оплака се пенсионерка. 
От известно време пък до площадката бил домъкнат указателен знак за такси и забит в градинката. Някой обаче го свалил на земята и защо изобщо е там, никой не може да каже, допълни съкварталец.
След сигнал на "Утро" в Първо РПУ вчера следобед униформени са предупредили тийнейджърите да спазват реда и да не замърсяват площадката. Късно вечерта друг патрул е посетил и нощната компания със същите предупреждения.