Ротвайлерът Бък не успя да отхапе 2500 лева от ветеринари

Ветеринарна клиника да плати 2500 лева обезщетение за внезапно провалено пътуване заради пропуск на лекарите, поиска семейство. Хората се доверили на ветеринарните специалисти за ваксинирането и изготвянето на паспорта на любимото си куче Бък, но ненадейно насред Франция то било свалено от ферибота заради нередовни документи. Две съдебни инстанции обаче не споделиха възраженията на семейството, а напротив - откриха пропуски именно при тях по отношение на четириногото.
3-годишният ротвайлер бил като трето дете у дома и  всички били силно привързани към него. Затова решили, че трябва да живее с фамилията в Шотландия и започнали процедура по оформяне на документите му за предстоящия път. Доверили се на ветеринарна клиника и Бък се сдобил с микрочип, бил ваксиниран и обезпаразитен, получил паспорт и бил готов за път. 
В началото на май миналата година семейството отпътувало от родината с колата си и прекарало няколко щастливи дни заедно, но идилията приключила на 5 май, когато при гранична проверка на ферибота френските власти отказали да качат кучето, тъй като било с нередовни документи. Наложило се всички да преустановят плаването, да се лутат докато намерят клиника и се наложило Бък да стои 22 дена във френски кучешки пансион, а хората да си пуснат отпуска, докато кашата се оправи.
Семейството твърди, че се чувства жестоко подведено от русенските ветеринари и настоява те да платят както разходите им във Франция, така и обезщетение за неприятностите, които понесли по тяхна вина.
Две съдебни инстанции обаче изтъкнаха, че колкото и да обичат домашния си любимец, хората не са действали правилно. Единствено ветеринарите в Областната дирекция по безопасност на храните имали всички професионални познания относно изискваните документи за пътуване зад граница на животни и те били компетентни да ги подготвят. Отделно бе посочен и пропускът, че тригодишният Бък не е бил регистриран своевременно, както повелява законът. Затова искът на семейството беше тотално отхвърлен.