Пешеходец стана поредната жертва в дългия кървав списък на бул. „България“

Пешеходец на 47 години стана поредната жертва в дългия кървав списък на булевард „България“.
Трагичният инцидент стана в петък около 21.30 часа в района на бензиностанция „Лукойл“. Загиналият тръгва да пресича натоварения почти през цялото денонощие път, въпреки че това е и опасно, и официално забранено. Така внезапно се оказва пред управляван от 25-годишен шофьор „Фиат Пунто“, който не успява да реагира и го блъска фатално.
Удареният човек няма никакъв шанс за живот и пристигналите медици от Спешна помощ не могат да направят нищо друго, освен да констатират смъртта му.
Алкохолната проба на шофьора е отрицателна, предстои разследването да изясни дали и скоростта му на движение е била съобразена със закона.
Пресичането на международния път, поемащ целиа трафик от и за Дунав мост, е постоянен риск, който мнозина предприемат въпреки забраните. Оправданията са много - за едни така е по-пряко, други бързат... За жалост понякога бързащите никога не стигат там, закъдето са тръгнали. Очаква се изграждащият се в момента закрит надлез между кварталите „Чародейка“ и „Родина“ поне частично да реши този проблем.