Трети състезател солено наказан за опасен дрифт

Очите на неправилната публика събрал шофьор на БМВ, който демонстрирал дрифтърски умения на кръстовището на "Олимп". Случайни свидетели на изпълненията му обаче станали пътни полицаи, които веднага го санкционирали, но спорната ситуация стигна до съд.
Водачът бил категоричен, че не е форсирал нарочно двигателя, нито е подавал рязко газ, а причина за поднасянето била лошата и неравна пътна настилка в комбинация със заледяването по нея. А автомобилът му бил шумен, защото тогава имал проблеми с гърнето.
Катаджиите обаче били непреклонни, че вярват на очите си и малко след 16.35 часа на 28 януари т.г. са видели съвсем демонстративното дрифтене на шофьора при ляв завой от ул."Никола Петков" към бул."Липник". Затова го наказали с 3000 лева глоба и 12 месеца без книжка. Твърдата санкция бе приета преди 2 години специално за участници в гонки и изпробване на опасни състезателни умения по улиците, които станаха причина за тежки катастрофи със смъртни случаи.
Съдът обърна внимание, че нито един друг автомобил не е имал проблем с поднасяне заради заледяване и лоша настилка в района. Нещо повече - данните сочат, че шофьорът е ползвал пътя умишлено за опасни маневри, които са характерни за спортно автомобилно управление. Затова магистратите сметнаха, че той е правилно наказан, но решението може да се обжалва.
Това е трети подобен случай в съдебните зали за кратък период. Предишните две санкции бяха наложени за опасни дрифтове на изхода на паркинга на Мол Русе към ул."Потсдам".