ВМРО поде фронтална атака срещу шефа на ДКЦ 1 д-р Райчинов

Имаме сериозни забележки към работата на ДКЦ 1 и към управлението на лечебното заведение в лицето на д-р Райчинов. Има липса на прозрачност и преразход на средства, от лекарите се искат пари за консумативи и санитарки. Състоянието на сградата е изключително незадоволително, липсват инвестиции и не се купува апаратура. Тези остри критики към шефа на лечебното заведение отправи Иво Пазарджиев от ВМРО на вчерашното заседание на общинския съвет. Повод за това стана предложението да се удължат с три години договорите на дългогодишните шефове на три лечебни заведения. Това са управителите на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов, на Онкоцентъра д-р Камен Кожухаров и на Психодиспансера д-р Теменужка Матева. Групата съветници „Патриотите, ВМРО, Глас народен“ предложи точката за управлението на ДКЦ 1 да се оттегли, а на следваща сесия да се гласува за провеждане на нов конкурс за управител. 
Несъгласие с позицията на Пазарджиев изрази д-р Кирил Панайотов от ГЕРБ, който подчерта, че работата на дружеството е успешна и призова да не се клатят лечебните заведения. Той посочи, че приходите от наеми са 2,36% от общите постъпления, а в последните години е инвестиран близо милион в ремонт и нова апаратура. 
Според Пазарджиев обаче незаменими хора нямало, а дружеството можело да се управлява по-добре. По предложение на д-р Теодора Константинова беше изслушан и д-р Райчинов.
„Всеки ден съм на работа. Добре дошли сте, за да ви запозная с дейността на лечебното заведение. Това е едно от най-добрите заведения от този вид в страната и като инвестиции, и като дейност, и като работа. Не държа никой вързан насила с белезници. Няма текучество, а лекарите работят тук, защото получават съответното обслужване от ръководството на ДКЦ 1 - доставки, документация, отчети“, защити отличната си професионална репутация д-р Райчинов. 
В крайна сметка с пълно мнозинство общинският съвет реши да се удължат с три години договорите на тримата здравни шефове, като те ще запазят сегашните си възнаграждания от 400% от средната брутна заплата в заведението. Наред с това бе решено възнаграждението на шефката на Стоматологията д-р Елена Дачева ще се изравни като процент с това на останалите и тя също ще получава възможния максимум от 400%.