Банкова служителка опази старица от телефонни измамници

Съобразителна банкова служителка спаси спестяванията на възрастна жена от бездънните джобове на телефонната мафия.
Във вторник около 20 часа на домашния телефон на 86-годишна жена в Писанец се обадил непознат, който се представил за служител на Криминална полиция в Русе. След опипване на почвата мъжът казал на пенсионерката, че е включена в списък на алоизмамници. Те щели да я рекетират за пари, затова „криминалистът“ я посъветвал да събере всичките си пари и злато в торбичка и да ги остави пред портата си на улицата, за да може полицията да хване престъпниците с доказателства за съд.
Жената сложила в найлонова кесийка 1450 лева и златен пръстен, оставила я на пътя. и легнала да спи. Към 4 часа телефонът пак звъннал и насреща пак бил „полицаят“. След като й благодарил за съдействието, той се оплакал, че са успели да хванат само единия бандит и сега трябва да се направи капан за съучастниците му, но пак са нужни пари. Бабата признала, че има пари на сметка и била инструктирана още сутринта да ги изтегли, а ако в банката питат за какво са й, да каже, че ще купува имот, защото операцията е секретна.
Жертвата хванала още първия автобус за Русе, от автогарата отишла направо в банката и поискала да изтегли всичките си 12 000 лева, защото щяла да купува къща за внука си. Младата служителка на гишето се усъмнила и спазила инструкциите към банките в подобни случаи да не бързат да дават парите, а да съобщят в полицията. Изпратила клиентката да седне в салона, защото парите са много и трябва да се изчакат няколко минути, а в това време сигнализирала за съмненията си. За минути пристигнали криминалисти и успели да убедят бабата, че помага не на тях, а на престъпниците, които цял живот нищо не са работили, но живеят охолно като царе за сметка на добри и лековерни хора като нея.
Измамата се разследва, като има насоки за извършителите й.