Борисов: Поисках оставката на Порожанов, защото зам.-шефката на фонд "Земеделие" още е на поста си

Оставката на земеделския министър Румен Порожанов дойде, след като поисках да бъде освободена зам.--шефката на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова преди 2 седмици, а се оказа, че тя още е на поста си. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че няма да търпи някой да пази свои хора.
Нейната оставка бе поискана, след като се оказа, че телефонът й присъства в обява за къща за гости.
"Вече съм готов със заместник, ще го обявя утре, тъй като трябва да го съгласувам с коалиционните партньори. Не се тревожете, все още има кандидати за министри", пошегува се премиерът, след като посочи, че все още не е информирал избраника си след въпрос дали той може да му откаже.
Коментара си премиерът направи в Главна дирекция "Национална полиция". Там бе връчена нова техника за служителите в специализираните звена на полицията. Премиерът остана особено впечатлен от презентация на робота "Дефендър", който се използва за обезвреждане на взривове.
"Помня, че видях един такъв малък апарат в Испания, когато бях главен секретар и много се молех да ни подарят един такъв", върна назад лентата Борисов.
Той пожела на служителите на МВР да използват по-малко новата си защитна техника.