„Ден за акции“ ще има на фондовата борса на 12 юни

На 12 юни ще се проведе поредният "Ден за акции", който се организира за четвърта година от Българска фондова борса - София, и Централен депозитар. Инициативата има за цел да стимулира активното участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за финансовите инструменти в България. 
На 12 юни всички физически лица, директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник. Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.
Инициативата се очаква с нетърпение от индивидуалните инвеститори в страната и е силен инструмент за засилване на тяхната активност и роля на финансовите пазари. Очакванията тази година са отново да бъдат реализирани 3-4 пъти по-голям брой сделки спрямо останалите дни.