„Дунав“ отнесе „Славия“ с 5:3 в най-добрия си мач за сезона

След загуба и 4 поредни ремита „Дунав“ записа гръмотевична победа с 5:3 срещу „Славия“ в София. Трите точки  няма да променят съществено положението на русенския отбор, но идват навреме като импулс  за самочувствие преди края на плейофите и началото на баражите.
Футболистите е на „Дунав“ изиграха перфектен като тактика мач. Поведоха в 12-а минута след финт на Драгош Фърцулеску, шут, отбита от вратаря топка и добавка на неуловимия Исмаил Иса. Илия Мунин пък засече в 24-а минута центриране от корнер на Красимир Станоев и с глава покачи на 2:0.  
„Белите“ се върнаха в мача с гол на Радослав Кирилов, който бе изпуснат от Инкоом  Малко преди края на полувремето Диян Димов пусна пас към Иса, той надбяга като на шега Тейнур Марем и поднесе топката на Светослав Ковачев - 3:1.
Веднага след почивката „Славия“ намали от дузпа за глупаво нарушение на Патев. Чунчуков бе точен в 51-а минута. Но пък „Дунав“ продължи да е по-умният отбор - Слави Ковачев се разписа в 54-а минута след бърза атака отляво и брилянтно извеждащо подаване на Исаевски - 4:2. Много активният, разнообразен и хитър румънец Фирцулеску направи 5:2  в 63-.а минута с красив диагонален удар след асистенция на Светльо Ковачев. 
Безпомощната „Славия“ върна като на магия още един гол малко преди края на мача. Негов автор отново бе Радослав Кирилов. 
Мачът бе изгледан от бившия национал и член на Изпълкома на БФС Емил Костадинов, както и от новия мениджър на ЦСКА Кристиано Джарета. 
„Славия“: Стергиакис, Шоколаров, Марем, Муньос, Велковски, Карабельов, Кръстев, Тасевски, Йомов,  Кирилов, Чунчуков /Узунов/. 
„Дунав“: Макенджиев, Мунин, М. Ковачев, Патев, Исаевски, Димов, Станоев, Инкоом, Фирцулеску, Св. Ковачев,  Иса /Щерев, Н~Дайие, Станкев/.