Италианският съд отмени глобата на Wizz Air за багажната политика

Италианският съд реши да позволи на нискотарифната авиокомпания Wizz Air да продължи да прилага политиката си заплащане на кабинния багаж, която влезе в сила на 1 ноември 2018 г. 

Според правилата от миналата година правила, всеки пътник може да качи една безплатна преносима чанта в кабината на самолетите на Wizz Air. По-рано националният орган за защита на конкуренцията (AGCM) наложи глоба от 1 млн. евро на превозвача, но със сегашното решение тя се отменя.  

„Тази багажна политика е политика на избор за пътниците на компанията, тъй като позволява на клиентите на Wizz Air да избират измежду над 50 варианта за ръчен и чекиран багаж според техните индивидуални предпочитания“, се казва в изявление не компанията до медиите.

Според Wizz Air този подход е прозрачен и ясен и ще допринесе за по-удобно и по-бързо качване на самолета и за по-приятен престой на борда за клиентите. „С гарантирано по-голяма сигурност, че ръчният им багаж ще се побере в кабината, както и с нов, по-богат избор от размери на багажа и тегло, клиентите на WIZZ вече разполагат с уникален асортимент от багажни комбинации, от които да избират“, коментира от авиопревозвача.