„Син Карс“ пуска завод за 20 000 електромобила годишно

20 000 електромобила годишно ще произвежда бъдещият завод за електромобили на основана та от русенския бизнесмен Росен Даскалов марка „Син Карс“, която вече проби в Европа и по света със суперколата си „SIN R1“. Стартът на новата фабрика е планиран за 2020 година.
Електрическата гама на „Син Карс“, носеща името „L City“, ще бъде представена със свой щанд на Международното автомобилно изложение в Женева от 7 до 17 март. Първият в годишния календар автосалон е и един от най-авторитетните в света, като по традиция събира най-доброто в бранша и е известен с множеството си световни премиери.
Концепцията на „L City“ е да предлага както пътнически, така и товарни градски автомобили, които клиентът може да поръча според своя вкус и нужди. Това се постига чрез модулния тип изграждане на превозните средства, който позволява по-бързо и евтино производство и респективно по-ниски цени. Още едно предимство, което е от особено значение за бизнеса, е възможността изтощената батерия на превозното средство да се подменя бързо и да отива за презареждане, а в това време колата да ползва друга и така колата да е в движение 24 часа, без да се налагат престои.
 Другата голяма новина на щанда на „Син Карс“ в Женева ще бъде новия „SIN R1 650“ определян от компанията като „чудовищен“, без завесата да се повдига повече.