„Вернисаж“ открива обновения клуб на Дружеството на художниците

Обновеният клуб на Дружеството на художниците, чийто ремонт се проточи дълго, но според ръководството на организацията вече му се вижда краят, ще отвори скоро. Това ще бъде ознаменувано с първата изложба - Мариана Соколова и Цветан Симеонов ще представят рисунки и акварели, като са избрали общото название „Вернисаж“. Откриването е на 26 февруари.
Другата новина от гилдията е, че започва събирането на произведения за тазгодишното издание на традиционния Пролетен салон. Тази година салонът ще обедини творби под мотото „Русе - моят град“. До 31 март всеки, който иска да се включи в представителната експозиция, трябва да донесе до три свои работи - графика, живопис, скулптура и фотография. Жури, което ще включва представители на общината, Художествената галерия, Дружеството на художниците и русенски автори и изкуствоведи, ще селектира произведенията, които ще участват в изложбата.
Журирането ще се проведе на 2 април, а на 4-и ще бъде открита експозицията и ще бъдат обявени наградите на журито и на публиката.