ММА боец осъден окончателно условно за счупена челюст на непознат ученик

Регистриран през 2017 година ММА боец получи вчера окончателна условна присъда от Окръжния съд за зверски побой над негов връстник.
На 18 септември същата година десетокласникът в Строителната гимназия Г.А. минал покрай група ученици от ПГ по туризъм "Иван П. Павлов", които в голямото междучасие седели на бордюра до магазин "Мосю Бриколаж". Трениращият смесени бойни изкуства тийнейджър се загледал продължително в една ученичка, която се подразнила от това и го попитала: "Защо гледаш, нещо интересно ли видя?". Г.А. се върнал, а приятелят и съученик на момичето станал с намерение да го защити. Спортистът обаче се нахвърлил върху него и с тренирани движения счупил на две места челюстта му, след което започнал да го удря по цялото тяло. Случайно преминаваща жена се намесила и агресията била прекратена.
За извършеното престъпление Районният съд осъди тийнейджъра на една година условно с две години изпитателен срок, както и да плати 9000 лева обезщетение на пострадалото момче плюс 200 лева за счупения му мобилен телефон. 
Г.А. е обжалвал тази присъда с твърдения за необоснованост и завишен размер на уважените граждански искове. Окръжният съд обаче счете доводите му за неоснователни, но прецени, че случилото се е инцидент в живота на младежа, който по това време е бил непълнолетен, и реши да му даде шанс да преосмисли поведението си и да продължи образованието си. Затова намали наказанието му на десет месеца условно лишаване от свобода с една година изпитателен срок. Обезщетенията в размер на 9000 лева и 200 лева обаче си остават в сила.