Измамник обещал да се реваншира с месо и салам за "заем" от 1300 лева

17 пъти съден за измами бандит от Ловешко се връща в затвора за 3 години и четири месеца, реши Районният съд в Русе.
На 18 юли 2016 година Илиян А. излязъл от затвора в Белене, където излежал поредна присъда за измама. Бандитът се установил в ловешкото село Български извор и започнал да си докарва отново добри пари от измами в цялата страна
 В началото на март миналата година Илиян пристигнал в Русе и започнал да си набелязва пенсионери, които да лъже. На 6 март той обикалял из "Възраждане", когато около 14 часа видял възрастен мъж да излиза от блока си на разходка. Илиян го заговорил и от дума на дума разбрал, че преди да се пенсионира, русенецът е работил в Захарния завод и "Хлебна мая". В главата на бившия затворник веднага се оформила поредната измамническа схема. Той се прадставил на възрастния мъж като Кольо, шофьора на директора на Захарния завод, откъдето и се познавали с пенсионера. "Верно ли, бе Кольо, ти ли беше шофьор на шефа, ами че аз те помня, но ти си се променил", зарадвал се на наочакваната среща възрастният мъж, а Илиян само това чакал. Той веднага започнал да се оплаква, че 17-годишната му дъщеря е блъсната от такси, има счупен крак и разкъсан далак и спешно трябва да бъде откарана в София, но няма достатъчно пари.
Пенсионерът го съжалил и го поканил вкъщи. Когато съпругата му се върнала от покупки, той й представил Кольо като стар познат и разказал историята за пострадалата дъщеря. Жената се усъмнила, но измамникът побързал да я успокои, че му трябват само 1300 лева назаем, които ще върне до вечерта, а за услугата ще им донесе месо и салам, тъй като е собственик на "Родопа". така Илиян си тръгнал с парите в джоба.
След като до вечерта "Кольо" не се обадил,  пенсионерите разбрали, че са станали жертва на измама,  и подали сигнал в полицията. По описанието криминалистите бързо се досетили кой е измамникът и Илиян бил заловен и предаден на прокуратурата.
Състав на Районния съд наложи на измамника 40 месеца строг затвор, тъй като от предното му наказание не са изминали 5 години и го задължи да върне парите на възрастното семейство, които е изхарчил за собствени цели.