Хлебозавод „Фаворит 98“ пусна на пазара здравословни хлябове

Многозърнестите хлябове със закваска, които фирма „Фаворит 98“ ООД произвежда от година, вече са се наложили на пазара. Те са разработени по най-нови технологии от немски и белгийски технолози, доказали се не само в Европа, а и в цял свят, които са посетили завода на фирмата на бул.„Трети март“ /бившата консервна фабрика/. 
Произвежданите многозърнести хлябове са с високо съдържание на семена от лен и слънчоглед, които освен че придават отличен и неповторим вкус, са и изключително полезни за здравето и нормалното функциониране на човешкия организъм, тъй като са много богати на вещества и микроелементи, които съдържат желязо, мед, цинк, калций, натрий, фосфор и други.
Уникалният състав на семената води до тяхното благотворно превантивно въздействие срещу захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания. Семената намаляват риска от инфаркт, инсулт, стрес, стомашно-чревни язви и невралгии и отстраняват пикочни заболявания.
Лененото семе е изключително богато на полезни хранителни вещества, важни за красотата и здравето на целия човешкия организъм. То е един от основните източници на ценните за човека омега 3 и 6 мастни киселини, които тялото не синтезира самостоятелно. Освен това лененото семе съдържа много фибри, които контролират обмена на вещества в тялото и понижават нивата на кръвната захар и така противодействат на диабета и наднорменото тегло. Богато е на антиоксиданти, които се борят с възпаленията, процесите на стареене и възникването на ракови клетки. Не на последно място лененото семе понижава холестерола, премахва натрупването на плаки по съдовете и улеснява работата на сърцето.
Слънчогледовото семе е богато на мастно разтворимите витамини D, А и Е и на тези от група В, които ни пазят от атеросклероза, увеличават зрението и се грижат за красотата на кожата, косата и на ноктите. То е богато на фосфор, калий и на магнезий, които елементи успокояват нервите, мускулите след физическа работа. Помага за понижаване на кръвното налягане, предпазва от мигрени и намалява риска от сърдечен удар. Затова много лекари препоръчват слънчогледовите семки за профилактика на различни заболявания.
Полезните хлябове на „Фаворит 98“ могат да бъдат открити в почти всеки магазин от търговската мрежа в Русе. В момента се разработват и други здравословни хлябове, пускането им на пазара предстои.