Неделчев към Стоилов: Не знам дали ще ви светне синята лампа, но има червена новина

Липси за над 500 000 лева са установени при съхраняваните елементи от подменената преди няколко години контактна тролейбусна мрежа. За това сигнализираха общинските съветници от БСП Александър Неделчев и Пламен Рашев на сесията вчера, на която повдигнаха темата и поискаха да разберат при какви условия се съхраняват демонтираните елементи и има ли определен служител, който е отговорен за опазване на тази общинска собственост. 
Тези части в момента се съхраняват в две складови помещения, които се охраняват с видеонаблюдение,  заключени катинари и лепенки с подпис и печат на общината, които се проверяват периодично за целостта им. Няма определен служител за контрол по съхранението и опазването поради посочените условия, обясни зам.-кметът Димитър Наков. Той подчерта, че не е инициирана процедура за продажба, тъй като има несъответствия в количествата. 
Кметът Пламен Стоилов каза, че Окръжна прокуратура ще извърши проверка и ще каже къде и как са се получили липсите. Констатираните разлики са установени при предаването на количествата контактна мрежа и други елементи от фирмата изпълнител на дружеството, което в момента ги съхранява. Стоилов отбеляза, че износването на контактната мрежа също се отразява върху количеството, което се получа при демонтажа. 
Общината винаги е спазвала закона. Типично за вашата партия е да манипулирате, но жълтата новина няма да ви се получи. В процеса на проверка недейте да бързате да правите заключения, обърна се кметът към общинските съветници.
Виждам, че сте притеснен. Жълта новина няма, има червена!, отвърна Неделчев и завърши с думите на Бойко Борисов за червената и синята лапма от националната конференция на ГЕРБ преди дни: Не знам дали ще ви светне синята лампа, но има червена новина!