След последния мач Киров разписа пътните листи на двама футболисти

Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров разпусна футболистите вчера. Миг преди да си тръгнат, те получиха последните си възнаграждения за годината. Отборът ще се събере за първа тренировка на 7 януари.
"От тази дата до 19 януари ще тренираме на българска земя. На 17 януари ще играем контролен мач в Правец срещу "Ботев" /Враца/. Два дни по-късно ще заминем на лагер в Турция, който е платен и организиран отдавна. Проверките там ще бъдат пет", каза Киров пред "Утро".
Той не пожела да коментира в детайли последния мач срещу "Лудогорец".
"Не играхме лошо, съперникът ни победи с повече класа. Липсваше ни и шанс. Важното е, че играхме отворен и директен футбол", заяви старши треньорът.
Отборът ще се раздели с двама футболисти, разкри треньорът. 
"Лично ще ги уведомя след малко /вчера, 8.30 часа/, че няма да разчитам на тях. Ще ви помоля на този етап да не цитирате имената им", каза Киров.
Наред с това се водят разговори за привличане на нови футболисти. 
"Илия Мунин ще играе при нас. С него сме се договорили по всички въпроси. Пуснахме го да си тръгне преди два-три дни, тъй като и без това нямаше защо да стои до последно в Русе. Румънецът Василе Жердан си замина, тъй като така и не можахме да го видим в тренировки на добър терен. Бразилецът, който играе в Кипър, ще е при нас на 5 януари. Пратили сме му самолетен билет. Диян Димов твърдо ще е наш играч", обясни Киров.
На въпроса дали преотстъпеният от "Лудогорец" в "Дунав" Светослав Ковачев ще играе и напролет за русенския отбор, Киров отговори, че след мача с "Лудогорец" провел разговор с изпълнителния директор на разградчани Ангел Петричев.
"Не знам накъде ще се развие случаят със Слави. Трябва да сме готови и за вариант, при който ще продължим и без него. Затова и водя разговори с добър футболист, който умее да атакува от фланговете", каза Киров.
Той пожела в заключение добри коледни и новогодишни празници на всички фенове, които подкрепят "Дунав".