Оферта за работа в „Нетуоркс“ чака разкаял се убиец след излизането му от затвора

Готов съм да взема на работа Николай Василев, след като излежи присъдата си убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, защото постъпката му да не я обжалва е доблестна, а на това се отговаря с доблест, каза за "Утро" управителят на "Нетуоркс-България" Свилен Максимов, който преди два месеца изживя огромен шок след убийството на бившата му съпруга Виктория Маринова от Северин Красимиров.
Решението Свилен Максимов взел, след като прочел материала в "Утро" в сряда "Разкаял се убиец отказа да обжалва присъдата си". 
Отказът на Николай силно впечатли и адвоката му Венцислав Великов, който в 24-годишната си практика за пръв път се сблъсква с подобен прецедент -подсъдим да пожелае да излежи присъдата си, вместо да я атакува до последна възможност.
 Не знам какви са подбудите на младежа да откаже да обжалва присъдата си от 11 години лишаване от свобода, но ако те са, че наказанието е справедливо, това е една доблестна постъпка. След такова престъпление всеки гледа да отърве кожата, а това момче иска да си изкупи вината в затвора. Точно тази доблестна постъпка не мога да отмина с лека ръка и затова Николай трябва да знае, че щом излезе от затвора, ще намери място в екипа на "Нетуоркс-България", за да се докаже като достоен гражданин. Фирмата не за първи път дава работа на бивши затворници, защото наш граждански дълг е не само да смачкаме тези хора, но и да им дадем възможност да се възстановят от наказанието, посочи Свилен Максимов.