Над един милион британци искат втори референдум за Брекзит

Повече от един милион британци са се подписали под петиция за втори референдум за Брекзит, пише британското издание The Independent, цитирано от "Фокус". 

Петицията достигна един милион в събота следобед, само три месеца след старта й и застоя в преговорите с Брюксел и нарастващата загриженост за вероятен Брекзит без споразумение или възможността за сделка, която не отговаря на очакванията на обществеността.

Тереза Мей отказва засега да обмисли нов референдум - но въпросът може в крайна сметка да излезе от контрола й, с намаляването на вероятността премиерът да получи парламентарно одобрение на евентуално договорено споразумение с Брюксел.

Преди само седмица почти 700 000 души излязоха по улиците на Лондон с искане за втори референдум , найголямата масова демонстрация, след протестите срещу участието на Великобритания във войната в Ирак. The Independent стартира кампанията си "Final Say", за да осигури гласуване на резултата от преговорите с Брюксел през юли, като имената под петицията бързо достигат на стотици хиляди.