Продават на търг имоти на скандалната „Пропърти Къмършъл“

Имоти на строителната фирма "Пропърти Къмършъл", която си спечели печална слава, продавайки на новодомците си ипотекирани жилища, ще бъдат предложени на търг, научи "Утро". Синдикът на дружеството, което е в несъстоятелност от 2015 г., е обявил за продан земя, промишлени сгради и хангари на фирмата в Източна промишлена зона. Това е втори негов опит за годината, а началната цена е намалена до 630 031.20 лв.
Продаваните имоти са предмет на договорни ипотеки вписани в полза на кредитор с прието вземане в производството по несъстоятелност.
Фирмата на столичния строителен предприемач с русенски корени Явор Блъсков завлече множество купувачи на апартаменти в двата жилищни комплекса - "Теодора" до магазин "Практикер" и 11-етажната сграда на бившето АОНСУ в "Дружба". Всички те закупиха от него имоти на изгодни цени, без да разберат, че върху тях вече има учредени ипотеки. Месеци след като се нанесоха в новите си апартаменти, се оказа, че фирмата на Блъсков не обслужва заемите си и банките си искат дадените като обезпечения за тях апартаменти.