В края на есента откриват новата пасарелка до Облеклото

Усилено се работи по изграждането на новата пасарелка пред Гимназията по облекло, като се очаква до началото на октомври да бъде издигната конструкцията на съоръжението. Тя е стоманобетонова - плоча, греди и носещи колони. Новият, значително по-дълъг мост ще е на приблизително същото място, където беше разрушената вита пасарелка, известна като Вития мост.
Съоръжението ще отговаря на всички норми за достъпна среда и ще може да се използва и от велосипедисти. Предвижда се след преминаването на жп линията новата пасарелка да има два еднакви спираловидни етажа, а в заоблените участъци ще има панорамни площадки. След като бъде издигната конструкцията, ще се поставят предпазните парапети, настилки и осветление, като тези дейности вероятно ще отнемат около месец. Очаква се в късна есен съоръжението да може да се използва от гражданите и русенци да се радват на по-модерна, по-удобна и по-безопасна нова пасарелка. 
Както е известно, разрушаването на Вития мост се наложи поради разширяването на пътя в района на бул. "Придунавски". Всички любовни катинарчета, които бяха закачени на парапетите на стария мост, са прибрани и се съхраняват, а след като бъде открита новата пасарелка, те или ще бъдат поставени отново, или ще се направи изложба с тях. 
Като част от голямата промяна на кея ще бъдат обновени и пасарелките при ул. "Баба Тонка" и "Омуртаг".