Пуснат от затвора неканен гост преби зверски домакина

Собственик на къща в Русе бил пребит от неканен гост до такава степен, че получил разкъсване на вени в мозъчната кора и е с реална опасност за живота.
Сблъсъкът станал на 6 юли около 22 часа. 49-годишен мъж се прибрал в къщата си, където живеел с психично болната си сестра, но заварил непознат. Сестра му обяснила, че 40-годишния мъж я помолил да го приюти за една вечер, защото нямал къде да живее. Братът настоял съмнителният тип да напусне дома му, но в отговор получил безмилостен бой с дърво и юмруци. След като домакинът се свлякъл безпомощно на пода, гостът най-спокойно се наспал и на сутринта невъзмутимо си тръгнал.
Когато потърпевшият 49-годишен мъж се поопомнил, потърсил помощ в УМБАЛ "Канев", където обяснил, че го измъчва нетърпимо главоболие. Външният му вид бил толкова красноречив, че медиците веднага се свързали с тел.112 и скоро пристигнала полиция. При разговор с пациента служителите на Първо районно разпознали в описанията му човек от криминалния контингент, който наскоро излязъл на свобода и наистина нямал къде да живее. Бившият затворник е задържан и вероятно скоро ще се върне там, откъдето са го пуснали.