Илхан Кючюк: Евродепутатите трябва да създават правила, които да работят за гражданите

Евродепутатите трябва да създават правила, които да работят за гражданите. Вече се работи по многогодишната финансова рамка за следващия програмен период и поради тази причина е много важно политиките на Европейския съюз да отговорят на очакванията на гражданите. Това каза евродепутатът Илхан Кючюк в Русе по време на семинар за актуалните възможности за финансиране на земеделските стопанства и селските райони. 
Към събитието имаше силен интерес от страна на земеделските стопани, млади предприемачи от преработвателната индустрия, както и представители на малкия и средния бизнес. Бяха обсъдени възможностите за устойчиво земеделие в областта, подкрепата за конкурентоспособните земеделски стопанства, както и за малкия и средния бизнес в селските райони.
Сред участниците в семинара бяха зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, депутатът Бюрхан Абазов, областният лидер на партията Дауд Ибрям. 
Що се отнася до платформата „Ти и Брекзит“ на евродепутата, той отбеляза, че ежедневно българските граждани във Великобритания задават въпроси, като експерти вече са отговорили на 57. Идеята на уебсайта е да бъде дългосрочен проект, който наистина да помага и да информира, да улеснява живота на българските граждани във Великобритания, посочи Илхан Кючюк.