Камерата на пътя за Дунав мост праща над 12 000 „честитки“ месечно

Над 12 000 нарушители на ограничението на скоростта снима месечно камерата на КАТ на бензиностанция „Лукойл“ на бул.“България“. За първите пет месеца на годината засечените нарушители на път за и от Дунав мост са 60 107. Ограничението там е 50 км/ч, но не са рядкост случаите, в които колите летят със 100 и повече километра в час. Това съобщи старши инспектор Стелиян Станев от КАТ по време на вчерашния брифинг, с който областната дирекция на МВР откри започващите си редовни срещи с медиите, за да дава повече публичност на работата си.
Близо 70% от нарушителите са чужденци, които трябва да си плащат глобите в съответните държави. Тези, които се направят на разсеяни, при повторно влизане в България губят книжките си, докато не се издължат.
Като се изключи впечатляващият брой на тези нарушения, Русе е спокоен град, посочи ръководството на дирекцията.
Поддържаме едно от ниските нива на престъпността в страната, а извършените за първите пет месеца на годината престъпления са по-малко в сравнение със същия период на миналата година, обобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов.
От януари насам са регистрирани 908 престъпления, като 38% от тях са разкрити. Най-тежките случаи са две битови убийства, чиито извършители веднага са разкрити и пратени на съд, допълни началникът на Криминална полиция гл.инспектор Николай Кожухаров.
Утихнали са и телефонните измами - регистрираните случаи са 11, като извършителите на две от тях вече са в затвора, чака се решението на съда и за замесените в трета. Наред с това след бързо обаждане в полицията са спасени над 50 000 лева. 
178 килограма нарязан тютюн и 23 кутии цигари без бандерол са открити по време на акциите за разбиване на канали за разпространение на акцизни стоки, а секторът за борба с наркотиците е задържал 245 грама марихуана, 19 грама хероин, 300 грама амфетамин, 20 грама метамфетамин, 33 хапчета екстази и 2 грама кокаин.