„Спортни имоти“ поема ремонта на ремонта на Градския стадион

Ремонтът по състоялия се през миналата година уж генерален ремонт на Градския стадион ще бъде грижа на общинското предприятие „Спортни имоти“, научи „Утро“. По принцип в късната есен на 2017-а бе решено след визита на комисия, че оставеното от фирма „Тарктур“ наследство ще бъде поправено с допълнителни средства от спортното министерство. По всичко изглежда обаче, че ведомството на Красен Кралев се е снишило и позабравило. Това министерство поднесе на Русе въпросната „Тарктур“ като победителка в търга по изпълнение на ремонтите за близо 1 милион лева.
„Спортни имоти“ ще се заеме с реновиране на терена в частта му от центъра на терена към тунела, където се наблюдава най-дългото задържане на локви след всеки дъжд. За целта ще бъде прокопана ивица, в която ще се насипе чакъл и пясък. Така нивото на терена в този участък ще бъде повдигнато. Ще бъде монтирана и отводнителна тръба. Финансирането ще е с общински пари.   
Другото, което трябва да се свърши до началото на първенството, е изграждането на ВИП зона. БФС изисква задължително такава ложа. Досега дежурните делегати и съдийските наблюдатели се гушеха сред зрителите на трибуната под единствената на този етап козирка. Впрочем, според обещанията от миналата и тази година и други сектори ще бъдат покрити с козирки.