Дарения осигуриха нов животоспасяващ дефибрилатор на онкоцентъра

Нов дефибрилатор получи Комплексният онкологичен център в Русе. Апаратът е осигурен от клуба за релакс „Уаби Саби“, който организира серия благотворителни инициативи за набиране на нужните 8500 лева - базар за употребявани вещи и спортeн турнир.
Дефибрилаторът ще замени амортизираната и морално остаряла животоспасяваща апаратура, с която разполагаме в момента. Той е мобилен и ще може да се използва не само в лечебното заведение, а и в линейката на диспансера, уточни вчера за „Утро“ управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров.
Силен тласък на начинанието дава нежелаещ да се афишира частен дарител, който дава половината от парите. Доставчикът на медицинската техника също се включва в жеста, като прави отстъпка и така част от набраните 8547 лева остават непохарчени.
Те също ще влязат в действие, но като основа за изпълнение на друга кауза - поставяне на Пейка на приятелството до кръглия шадраван на централния площад, за която тепърва ще се набират средства. Желанието на инициаторите е да покажат, че доброволчеството работи и плодовете му доказват, че е възможно граждани да направят нещо за съгражданите си и гостите на града, без да чакат подкрепа от власти или организации. Всъщност подкрепа ще е нужна от община Русе, която трябва да разреши поставянето на бъдещата пейка, но до тогава има още доста време.