Обявиха конкурси за пет училищни директори

Конкурси за директори на пет русенски гимназии вече са обявени от началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Заповедта отваря възможност педагози и специалисти с опит да кандидатстват за шефове на три професионални гимназии и на две средни училища. Вакантните управленски позиции в средното училище „Йордан Йовков“, в Английската гимназия „Гео Милев“, както и в професионалните гимназии по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ и по промишлени технологии „Атанас Ц.Буров“. 
И в петте средни училища в момента директорските постове се заемат от изпълняващи длъжността, след като предишните шефове излязоха в пенсия. 
Приемът на документи в РУО започна вчера и ще продължи до 21 май включително. Изискванията и условията са публикувани на сайта на образователното управление. Заповедта на Георгиева завършва с изразителното уверение: „Контрол по изпълнение на заповедта ще осъществявам лично“. 
Очакванията са в петте русенски гимназии новата учебна година да започне с нови директори. Това не са единствените училища, където предстоят конкурси, но решението за останалите в момента още не е на дневен ред.