Веско Великов: „Дунав“ се засилва 99 процента към бараж

Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов е убеден, че русенският отбор почти сигурно ще играе бараж за оставане в Първа лига с някои от тимовете от второто ниво на българския футбол. Според него вероятността дунавци да се озоват в такава коварна клопка „е 99 процента“. 
„Нещата отиват натам. Разликата от 10 точки между „Локомотив“ /Пд/ и „Дунав“ е много сериозна“, казва Великов в интервю за „Топспорт“. 
На въпроса какво би станало, ако воденият от него сега тим на „Царско село“ се срещне на евентуален бараж с дунавци, той отговаря: „Разбира се, че ще искам моят отбор да победи“.
Треньорът се връща и към работата си в „Дунав“. Той съжалявал, че не e успял да убеди клубното ръководство да се вземат нови и по-добри футболисти, с които да се върви към надграждане на отбора. 
„През трите години бяхме във възход, но на четвъртата започнахме да вървим надолу, защото вземахме играчи от Втора лига. Тимът, без да се дават пари за класни футболисти, нямаше как да върви по този начин“, коментира Великов.
Той заявява, че не би се върнал в Русе, ако на власт е „това ръководство“. 
„Няма шанс“, завършва треньорът.
Междувременно неговият отбор победи „Ботев“ /Гълъбово/ с 2:0 и се утвърди на първото място във Втора лига. Ако отборът не се препъне нелепо някъде, почти сигурно ще влезе директно в елитната дивизия.