Окръжна прокуратура атакува две присъди за смърт на пътя

Протест срещу две присъди на Окръжния съд за причинена смърт на пътя пусна Окръжна прокуратура до Апелативния съд във Велико Търново.
Подсъдим в първия случай е 24-годишен шофьор от силистренското село Нова Черна. На 28 май 2016 година Евгин Б. се движил с „БМВ 320“ по пътя Николово-Червена вода, но на един от завоите навлязъл в насрещното движение и се блъснал в автомобил с трима човека в него. Шофьорът на ударената кола и седящият зад него пътник се отървали със средни телесни повреди, но жената до водача починала от раните си два дни по-късно в болницата.
Делото се е водило по съкратената процедура и на 20 декември миналата година приключило с 4 години и 8 месеца затвор при първоначален общ режим за Евгин и го лишил да управлява кола за три години.
Прокурорът и частните обвинители обаче искат по-сурово наказание от по-горната инстанция.
Протест от държавното обвинение е пуснат и срещу Ивайло Т. от Перник, който бил обявен за невинен за смъртта на жена на разклона за Пиргово. На 15 ноември 2015 година 41-годишният шофьор управлявал автобус от Русе за София, но 11 км от града блъснал колата на 39-годишната Мая И., която излизала от Пиргово на главния път и я убил на място. На свое заседание на 7 ноември миналата година Окръжният съд го оправдал, а прокурорът пуснал жалба до Велико Търново.