Ивайло Петков: Оптимист съм, че можем да се справим в плейофите

„Раздялата с Луис Карвальо и Олексий Ларин не е повод за драма. Такива неща стават във всички клубове“, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Бразилецът и украинецът разтрогнаха договорите си по взаимно съгласие.
„Карвальо така и не можа да се приспособи към отбора. Нямаме време да го чакаме. Договорът на Ларин изтичаше през лятото. Говорим за футболист, който рядко намираше място дори в групата. Няма смисъл да държим такива играчи“, обясни Петков.
Според него проблемът на отбора не е в игрови, а в психологически план.
„На тренировка всичко се получава както трябва. Допуснем ли гол, навеждат главите и трудно обръщаме резултата. С такъв манталитет няма как да се върви напред. За да има спокойствие, не сме прибягвали към глоби след загубени мачове. Нито пък старши треньорът ги е хокал. Ако има критика, тя винаги е била градивна. Лично аз съм оптимист, че отборът може да се справи добре в плейофите. Колкото и сложна да е системата в борбата за оцеляване, имаме своите шансове“, каза Петков. 
Лошата новина е, че левият бек Божидар Васев ще отсъства от терените поне три седмици. Той получи травма в рамото по време на мача срещу „Ботев“ в Пловдив.
„Хубавото е, че няма фрактура, каквито сериозни съмнения имаше. След направените прегледи бе преценено, че ще може да се възстанови и с рехабилитация“, обясни изпълнителният директор.
Според него старши треньорът Малин Орачев има достатъчно варианти да намери заместник на Васев по левия фланг на защитата. 
В събота „Дунав“ ще гостува за контрола срещу „Лудогорец“ в Разград. Вчера отборът първо тренира във фитнеса, а после излезе за занимание на изкуствения терен.