За юбилея си Лайънс „Сексагинта Приста“ облагородява района около „Всех Святих“

На облагородяването на района около открития през септември миналата година православен храм „Всех Святих“ ще посвети своите усилия Лайънс клуб „Сексагинта Приста“. Така „лъвовете“ ще отбележат 20-годишнината от създаването на своя клуб в Русе, която ще бъде чествана на 16 юни. 
Ще помогнем и за адаптирането на градската среда там за хора със специфични проблеми, обясниха от клуба. Негови представители вече са разговаряли с Русенския митрополит Наум, с директора на Историческия музей проф.Николай Ненов, с главния архитект Живка Бучуковска и кмета Пламен Стоилов. Ще бъде поставена информационна табела за историята на църквата, ще бъде обновена и светофарната уредба близо до храма. Освен това Лайънс клуб „Сексагинта Приста“ ще купи и звукова система /зумер/, която ще осигурява безопасното пресичане на улицата от хора със специфични проблеми.
За 20 години членовете на клуба правят много за Русе и русенци. На благотворителни балове събраха средства за апарат за ранна диагностика за ретинопатия при недоносени деца и два апарата за скрининг за вродена глухота при новородени. Събраха дарения за храма „Всех Святих“ и Басарбовския манастир, изградиха детска площадка, подкрепят талантливи деца.